zondag 6 februari 2011

de grote dag

Nog even dan zal ik geopereerd worden..
Na jaren strijd tegen overgewicht,  20, 30 of 40 kilo en meer afvallen .. en vervolgens na een tijdje weer aan komen,  en weer opnieuw beginnen,,Ik heb het allemaal meegemaakt.
De laatste poging was 48 kilo..Minder Inge, Jee wat voelde ik me goed, fit gezond en mooi. Maar inmiddels ben ik weer zwaarder. Gelukkig zit nog niet alles er weer aan. Maar zonder deze operatie denk ik dat het niet lang geduurd zou hebben voor dat ik weer op m,n oude veelste zware gewicht zou zitten.
Woensdag 9 februari krijg ik een maagbandje. Een heftige operatie. Niet zomaar even een kleine aanpassing. Nee eentje waar een heel team van deskundigen aan te pas komt. Na 9 februari zal ik weer opnieuw moeten leren eten. Wat kan ik wel eten en wat niet. De eerste weken zal ik alleen vloeibaar mogen. En dat word via dik vloeibaar uitgebreid naar gemalen en dan zachte voeding . En uiteindelijk gewone voeding. Maar borden vol of veel snaaien zal niet meer gaan. Ik hoor mensen wel eens zeggen (niet tegen mij) maar tegen andere "Jah zo kan ik het ook..Das lekker gemakkelijk afvallen. Maar deze mensen beseffen niet dat er voor dat deze beslissing genomen werd er al een heel traject met teleurstellingen aan vooraf gegaan is. Wil je stoppen met roken dan is daarbij hulp krijgen inmiddels volledig geaccepteerd. Ook voor een drank/drugs of gok probleem, is hulp heel normaal. Maar over gewichts problemen word altijd een beetje lacherig gedaan. En zeggen mensen heel onwetend joh dan ga je toch gewoon sporten en minder vet eten.  Tja was het maar zo eenvoudig..
Ik heb het zo'n beetje allemaal al eens gedaan. Pillen, maaltijdvervangers, wecht watchers, puntendieet. De dieetiste, zelfs een sherrydieet, Montignac en Sonja zijn er aan te pas gekomen. Met als resultaat na een jaar of 2 en soms zelf eerder gewoon weer alle of meer kilo's erbij..
En ben ik dan zo ongelukkig met m,n lijf?? Nee dat niet. Ik schaam me er ook niet voor. Ik ga net zo gemakkelijk naar de sauna en ga ook gewoon naar het strand. Maar er zijn dingen die ik niet doe omdat ik dikker ben. Het belemmerd me op heel veel momenten..Maar waarom om dan toch zo,n drastische operatie? Omdat ik een gezonder leven wil..
Een maagbandje is een hulpmiddel, het zal me hopelijk helpen af te vallen. Maar ik moet het wel echt zelf doen... Doordat je een klein maagje overhoud krijg je eerder het seintje dat je vol zit. En doordat de doorgang erg nauw is duurt het ook langer dan normaal voordat het er door heen is.
Ik hoop dat ik dan een gezonder gewicht zal krijgen en veel belangrijker is dat ik het ook hou.. Dat ik me beter zal voelen. Ik kan en durf het nog niet te geloven, dat het echt gaat gebeuren Eerst zien dat het ook echt zo is..
Hier boven een tekening van  een maag. Bij nr 1 zie je het maagje zoals het na de operatie is. Bij 2 zie je het maagbandje. Bij drie zie je het resterende deel van de maag. En bij 4 zie je het kastje waardoor de vloeistof gespoten kan worden zodat het bandje dikker  word en de doorgang  dus kleiner.

Nou jah ik ga er niet te diep op in. Voor meer info kun je kijken op http://ra-medical.nl/
Ik hoop dat deze stap me zal helpen om een gezonder gewicht en dus een gezonder leven zal krijgen.
Voor nu. Toedeloetjes en lieve groet Inge

.

8 opmerkingen:

 1. Oooh wat spannend allemaal en wa tzal je met een dubbel gevoel zitten...blij dat er nu eindelijk wat gaat gebeuren maar hoe zal het daarna zijn?
  Ik heb nog geen datum van het ziekenhuis gekregen maar het zal waarschijnlijk maart worden als ik aan mijn maag geopereerd word. Niet voor een maagband maar voor een Nissen fundoplicatie (verhelpen van een breuk in mijn middenrif waarbij een deel van mijn maag in mijn borstholte zit ipv in mijn buikholte). Ik krijg ook een soort nieuwe vernauwing en de rest na de operatie verloopt het zelfde als bij jou, eerst vloeibaar eten en dan gemalen etc.
  Ik wil je alvast heel veel succes en sterkte wensen en ik zal aan je denken.
  Liefs, Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje heftig lieverd maar ik kan het helemaal begrijpen. Heb zelf gelukkig geen last van over gewicht. Zijn zeurpieten die hier iets over zeggen. ik zou zeggen leef en laat leven. Ik vind je een stralend mens heb je 2x inlevende lijve gezien. Echt je bent mooi . Maar jij zelf vind het vast teveel Inge. Ik wens je sterkte en veel liefde van je gezin. Want het word je zelf wel even bij elkaar rapen denk ik na deze operatie . Dikke Kus . Leni

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heeeeel veel sterkte toegewenst, want dat zal je zeker nodig hebben.


  Jantsje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is best een heftige ingreep en dit doe je niet even zomaar.tuurlijk zijn er altijd mensen die negatief reageren ,negeren meid!! Ik ben vorig jaar 17 kg afgevallen simpelweg om in het begin 5x per dag te eten en later terug naar 3x en dan kan ik echt goed eten en ook iets lekkers een patatje en op zijn tijd een lekker wijntje .Helaas ben ik weer in mijn oude patroon terug gevallen van maar 2x per dag eten en de kilo's vliegen er weer aan .Mijn huisarts heeft al meerdere keren gezegd ,je eet te weinig en dat maakt dat je weer aankomt.Helaas lukt het me niet om de draad weer op te pakken .Het lijkt allemaal zo simpel maar ook ik weet dat het niet zo eenvoudig is.Lieve Inge Sterkte met de operatie .
  Liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel veel sterkte gewenst voor de operatie en voor daarna heel veel succes!!!Lfs.Truus

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel veel sterkte met je operatie en ook de tijd erna want na de operatie begint het eigenlijk pas. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik wens je veel succes... en ik ben heel benieuwd hoe je het beleefd!
  groetjes
  Anita
  http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb gelezen dat je weer thuis bent. Gelukkig is je de operatie meegevallen.
  Ik weet wat het is om een maagbandje te hebben. Ik heb sinds okt. 2004 een maagbandje.
  Ik wens je heel veel succes met je strijd tegen het gewicht. En dat je vlot op je gewenste gewicht mag komen.

  Groetejs Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen

Over mij

Mijn foto
Vrouw 46 jr. Getrouwd, 22 jr. Moeder van een zoon 19 en een dochter 16. Ik ben soms wat gaotisch en heb de neiging tot lui zijn. Ik kan wel lekker koken en ben ook best creatief. Ik vind m,n jong volwassen kinderen heerlijk. De discussies die we hebben. De droge humor van m,n zoon. M,n dochter die zo heerlijk dramatisch kan doen. Ons gezin is altijd in beweging.. En ik geniet er van.