zondag 10 oktober 2010

Kleedgeld................de discussie

Onze dochter is 16 en heeft het toch zeker al ruim een jaar over kleedgeld. Haar vriendinnetje heeft óók kleedgeld en dat wil ze ook..


Eigenlijk beseft ze niet dat zo als ze het nu heeft, veel beter af  is.. Maar goed.. die wijsheid komt met de jaren pas...
Wij als ouders hebben het er al een aantal x over gehad. Maar omdat ze altijd zo snel door haar zakgeld heen was en ze de rest vd maand op een houtje moest bijten hebben we het nog even uit gesteld.
Maar sinds een tijdje heeft ze een zaterdag baantje bij de plaatselijke supermarkt, En is inmiddels heeft ze door dat je de uitgaven een beetje moet verspreiden en wat achter de hand moet houden voor onverwachte zaken..En dat het handig is om ook wat te sparen per maand
Vanavond aan tafel tijdens het eten begon dé discussie weer.. Onze oudste heeft geen kleedgeld, Het intereseerd hem niets en hij vind het wel best. Maar onze dochter probeerde ons toch de noodzaak van kleed geld in te laten zien.."nadat haar broer aangegeven had dat hij dat toch ook niet nodig had, begon ze haar betoog opnieuw en gaf aan dat meisjes veel meer nodig hadden dan jongens want t'ja meisjes dragen tenslotte ook BH's en zo.


Waarop de zoon terug kaatste "joh met een rolletje ducktape kom je ook een heel eind en die driehoekjes die jij als onderbroek draagt kosten ook 3x niks"..Waarop wij als ouders hardop lachte.. Jah mmaar zei ze toen.. Mama vind bh'tjes en mooie setjes altijd zo leuk. En zegt altijd nou neem die maar en die en die kan er ook nog wel bij..
Haha zegt zoonlief... Zolang je moeder ze voor je betaald heb jij toch geen kleedgeld nodig..
Hier konden we allemaal erg om lachen en de vele voordelen van ducktape ipv een bh werden uitgebreid besproken..


Maar inmiddels is ons als ouders wel duidelijk geworden dat het echt tijd word voor kleedgeld.
En dat we dus ook mee gaan met onze tijd.. Nu alleen nog bepalen hoeveel het zal worden per maand..naast haar zakgeld en haar telefoon abonnement..
Maar soms vraag ik me wel eens af.. Is dat nou allemaal wel nodig en verwennen we ze niet te veel???
Het blijft lastig hoor..vind ik.

6 opmerkingen:

 1. Hoi Inge,

  Ik moet erg lachen om je verhaal...gelukkig hebben wij nog even de tijd om na te denken over kleedgeld (onze dochter is net 7 jaar geworden), ach...voor we het weten staat het ook bij ons voor de deur...

  Gr. Susan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Natuurlijk verwennen we onze kinderen !Tenminste ik heb dat wel gedaan .Nu zijn ze al lang volwassen en zorgen voor zichzelf.Mijn kinderen kregen buiten hun zakgeld al vrij jong kleedgeld en dat koste even tijd om te wennen ,want ja soms was het geld wel snel op en dan sprong moeder nog wel eens bij .Tis lastig he zo'n beslissing .Succes ermee
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het voordeel van kleedgeld is.
  Dat je leert er mee om gaan.
  Ik heb het ook gehad vroeger.
  Als het op was, dan had ik pech.
  Want mijn moeder gaf geen extra geld.
  Ze zei;jij wil kleedgeld en op is op.
  Dan ga je maar werken en sparen.
  Zo werkt de echte wereld ook.
  En gelijk had ze.
  Ik ging werk zoeken en sparen.
  Daar heb ik veel van geleerd.
  ik denk dat bij jou dochter ook gaat lukken.

  Lieve groet,
  miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haha inge het klinkt ook zo bekend in mijn oren alleen die van ons was 13 toen ze het vroeg, en wij duidelijk maakte dat ze met ons meer kon kopen dan dat wanneer zij kleedgeld kreeg dat over was en alles dan daar van moest kopen was het al snel over met ik wil kleedgeld, nu werkt ze nog niet omdat ze nog 15 moet worden maar hopelijk leren ze het ooit wanneer ze zelf geld moeten verdienen..

  tis soms zo heerlijk hoe ze tegen dingen aankijken, geniet er maar lekker van zulke discussies, super gewoon

  Kus Caab

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O ik weet nog goed hoe lastig dat was.. wanneer en hoeveel kleedgeld geef je..
  Bij ons kregen ze het als ze een baantje hadden (ergens tussen 15 en 16 dus) en op was op, dan moesten ze dus van hun loon bijleggen! Tuurlijk kregen ze af en toe een shirtje ofzo van mij kado. Maar niet als hun geld op was, want dan leren ze het nog niet :)
  Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Inge,

  Bedankt voor je berichtje op mijn blog! De tilda pop heb ik inderdaad zelf gemaakt. Het patroon heb ik uit "Tilda's Summertime", dit boek heb ik afgelopen zomer gekocht en er staan zoveel leuke dingen in...zeker de moeite waard om het boek te kopen! Maar als je een beetje op google rond snuffeld dan kun je het patroon wel ergens vinden...

  Gr. Susan.

  BeantwoordenVerwijderen

Over mij

Mijn foto
Vrouw 46 jr. Getrouwd, 22 jr. Moeder van een zoon 19 en een dochter 16. Ik ben soms wat gaotisch en heb de neiging tot lui zijn. Ik kan wel lekker koken en ben ook best creatief. Ik vind m,n jong volwassen kinderen heerlijk. De discussies die we hebben. De droge humor van m,n zoon. M,n dochter die zo heerlijk dramatisch kan doen. Ons gezin is altijd in beweging.. En ik geniet er van.