dinsdag 14 september 2010

Waar zouden we zijn zonder de trein!! Lang leven het openbaar vervoer!

`Pff Vanmorgen ging de wekker vroeger dan normaal. Jaja ik zou naar utrecht mét de trein..
Een echte belevenis voor deze poldermuts.. Ik rij eigenlijk altijd met de auto overal heen, met mijn goede vriend Tom kom ik overal. Dus de trein laat ik voor wat het is. Maar goed deze keer kon het eigenlijk niet anders, Ik moest naar Utrecht voor een training die om 10 uur zou beginnen, Nou jah met de beste wil vd wereld kun je daar niet komen of je komt vet te laat! Of veelste vroeg. Dus hup dan maar met de trein.
Ik had me goed voorbereid en had de vertrek en aankomst tijden opgezocht en genoteerd in m,n boekje.
Dus vanmorgen vroeg stapte in in de auto op weg naar Hoorn.
De eerste tegenslag
Het was mega druk op de weg, het stukje waar ik normaal zo,n 15 tot twintig minuten over doe koste me nu ruim 35 minuten. Dus je snapt het al..
De trein gemist.
Maar slim als ik ben, ik had de tijd om te reizen ruim genomen en zelfs met een gemiste trein zou ik nog op tijd komen.. Dus een kaartje gekocht. Ménnn wat een geld € 25,20 nou jah positief blijven. dacht ik..
Ik vroeg aan de dame achter het loket of  ik de trein die er zo zou komen  ook kon nemen.
Draaid die dame een prachtig briefje uit met alle gegevens die ik nodig heb,,
Dus dat gaf me weer moed.. Ik besloot van de nood een deugd te maken. En besloot een
 lekker bakkie koffie te kopen. En dan leuk zitten beetje kijken en genieten van de rit. Bij het wachten op de trein werd me al snel duidelijk dat ik géén dagelijkse treinreiziger ben. Het gemak waarmee sommige mensen voordringen en waarempel echt veel eerder in de trein zitten als de mensen die niet zo gehaaid zijn als hen.. Grr dus als 1 van de laatse stap ik de trein in. 
Tegenslag 2
 De trein was overvol en daar liep ik in een overvolle trein, (vol stinkende natte jassen en mensen) in het middenpad met een beker koffie. Op zoek naar een plekje.  Geen succes dus!!
Uiteindelijk ben ik ergens in het midden van de trein maar blijven staan. En heb m,n lauwe bekker koffie maar opgedronken.  Raar eigenlijk dat een sta plek net zo duur is als een zit plek. Of ben ik dan de enige die zo denkt.
In Amsterdam moest ik overstappen. Dat ging goed en gelukkig in die trein kon ik zitten.
Jaja en wat denk je,,,
Was de trein wat te laat omdat de stoptrein ervoor beland was????
Nou jah zeg...
Maar uiteindelijk ben ik heel aangekomen in Utrecht en ik ben ook weer heel thuis gekomen..
Maar voor m,n plezier met de trein?? Niet dus.. geef mij maar gewoon m,n auto'tje.
Volgende week mag ik nog een keertje met de trein!
Jippie

1 opmerking:

  1. Ja, het is even wennen met de trein, en zeker als je langere ritten moet rijden. Ik 'moet' tegenwoordig met de stoptrein. Ik vind Utrecht CS een ramp: er wordt eeuwig omgeroepen dat er van alles niet of te laat rijdt, en dan al die MENSEN, die maar ademloos rennen ....
    Sterkte de volgende keer, je weet nu wat je te wachten staat ;-)) Desalniettemin blijf je je ogen uitkijken, ik tenminst wel.
    En wat vind je dan van al die graffiti?!

    BeantwoordenVerwijderen

Over mij

Mijn foto
Vrouw 46 jr. Getrouwd, 22 jr. Moeder van een zoon 19 en een dochter 16. Ik ben soms wat gaotisch en heb de neiging tot lui zijn. Ik kan wel lekker koken en ben ook best creatief. Ik vind m,n jong volwassen kinderen heerlijk. De discussies die we hebben. De droge humor van m,n zoon. M,n dochter die zo heerlijk dramatisch kan doen. Ons gezin is altijd in beweging.. En ik geniet er van.