zondag 20 februari 2011

Gedachten en hersenspinsels

Sommige mensen zullen zegen meid jij bent toch goed zoals je bent, het hoort bij je. Anderen zeggen niets maar zie je denken, Jee die is dik zonde van zo'n leuke vrouw, weer anderen vinden me een mooie vrouw met alles dr op en dr aan, terwijl er ook het tegenovergestelde gedacht en gezegt wordt. Natuurlijk niet altijd hardop tegen mij, maar je weet het en je voelt het.
Ja wat is nou toch slank?? En waarom willen we/ik dan dat zo graag zijn?
Ik ben te zwaar voor m,n lengte, al jaren. Zelfs na mijn laatste lijnpoging waarbij ik 48 kilo afwas gevallen was ik volgens de boekjes en weteschapelijke normen nog steeds te zwaar. Nee slank past niet bij me. Dat staat als een paal boven water. Ik hoef ook niet slank te worden, maar wat dan wel. Wil ik mollig blijven?? nee dus.
Ben ik ongelukkig zoals ik nu ben? nee ook niet. Ik heb een schat van een man en lieve vrienden die me zo nemen als ik ben. Dus is er geen probleem zou je zeggen.
Maar het probleem(als je het zo kunt noemen) is dat ik mezelf niet zo neem zo als dat ik ben.
Toen ik die 48 kilo kwijt was voelde ik me op en top vrouw, ik voelde me mooi en begeerlijk(gewoon een lekker wijf dus) En daarbij kwam dat ik veel meer energie had dan nu.
Zo wil ik me dus weer voelen. Maar is dat nog mogenlijk we zijn inmiddels zo,n 6 jaar verder.
Oude dikkers bestaan niet.. Kijk eens om je heen, echt hele dikke mensen worden niet oud omdat ze door hun overgewicht vaak allerei kwalen krijgen die hun leven vaak vroegtijdig beëindigen. Dus dat wil ik niet.
Ben ik dan zo heel erg dik?? Nee dat vind ik van niet.
 Heel lang ben ik er van overtuigt geweest dat ik jong zou komen te overlijden. Inmiddels heb ik er al heel wat blessure tijd opzitten voor mijn gevoel. Dat gevoel is nooit ergens op gebasseerd geweest hoor. Het is altijd een gevoel geweest.
Dus nu ik dan toch in de blessuretijd zit wil ik die dan ook zo opitmaal als mogelijk benutten.
Ik ga dus de stijd aan met mijn overtollige kilo's en vandaar mijn operatie van vorige week.
Nu anderhalve week verder kan ik zeggen dat het moeilijk is. Want het snaaien en snoepen niet meer doen is 1 maar hoe haal ik het uit m,n systeem?


Ik ben een bourgondiër ik hou van gezelligheid, ik hou van mensen om m'n tafel die gezellig mee eten. Ik hou van koken en bakken en recepten bedenken en vervolgens het proeven. Heerlijk om de tafel met een glaasje een hapje. Een goede balans hier in vinden valt niet mee.
Niet drinken terwijl je eet is er zo een. Jemig wat is dat moeilijk zeg!!! Wij drinken altijd water bij het warm eten en melk bij het brood. Dus het is zo automatisme om te drinken tijdens de maaltijd..
Tot een half uur voor en tot een half uur na het eten is het ook beter niet te drinken.. Das ook zo,n moeilijke. Want hoe vaak ga je niet binnen een half uur eten?? Heel vaak dus.
Ja en dan het snoepen en snaaien. Al heb ik geen honger zelfs niet echt trek. Het is zo,n gewoonte om even een snaaimoment op de dag in te lassen.
Mijn dochter vroeg me gister: Mam heeft u al spijt?? Nee ik heb geen spijt, ik heb dat bandje net anderhalve week en er zijn inmiddels zo,n 6 kilo af dus eigenlijk gaat het heel goed.
Maar mensen die zeggen dat het vals spelen is en lekker gemakkelijk zo met z'n bandje.. Die weten niet wat voor innerlijke strijd je ervoor moet leveren. Nee het is zo als ik het nu bekijk niet zo even hup hup bandje er in en afvallen maar. Tís een hele bewuste keuze geweest. Maar de strijd en het gevecht voornamelijk tussen m,n oortjes dat blijft en ook de behoefte blijft.
Maar het idee dat ik straks gewoon fitter ben en gemakkelijker kleding kan kopen. En ja dat ik me weer mooi voel. Geeft me zo'n ongelovelijke drive om verder te gaan.

Helaas heb ik momentheel best veel pijn. Ik heb een ontsteking in m,n buik waar het vuldopje zit om het bandje op te spuiten. Ik heb nu antiebiotica, al sinds donderdag. Maar echt resultaat heb ik nog niet.
Dus morgen maar contact opnemen met het ziekenhuis en eens kijken wat er aan gedaan kan worden.
Voor nu toedeloetjes en een fijne zondag verder.
Inge

9 opmerkingen:

 1. Knap dat je het hele verhaal zo op je blog zet, je steekt misschien wel onbewust heel veel mensen een hart onder de riem. Ik vind het moedig van je en wil je ook heel veel SUCCES wensen. Maar zoals de titel van je blog aangeeft Joy dat is leven en beleven, proeven en ruiken...
  Geniet ook van alle mooie dingen, die verdien je!

  Hartelijke groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer dat we ons toch zoveel aantrekken van wat anderen zeggen of denken .Waar ligt de norm van wat mooi is ,dat is ook per persoon verschillend .Als ik 63 kg weeg zie ik er niet uit ,weeg ik 80 is het ok en kan ik dragen wat ik wil en voel ik me goed .Toch ben ik maar 1.66 .Ik weet hoe het moet om op gewicht te blijven ,dat heb ik al eens uitgelegd ,maar om de regelmaat te houden !!! Negatieve reactie's dat jij de gemakkelijke weg kiest moet je proberen om je niet aan te trekken ,dit lijkt me niet bepaald een makkelijke manier!! Ik hoop dat je ontsteking snel over zal gaan en wens je veel succes .
  Liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Iemand veroordelen is zo makkelijk.... Maar ik snap dat heel moeilijk voor je moet zijn. Zelf ben ik iemand die blij is dat er na een zwangerschap 26 jaar geleden kilo's aangebleven zijn. En met mijn 54 kilo ben ik superslank te noemen, en hoef nooit nergens op te letten. Want ik kan eten wat ik wil en wanneer en hoeveel ik wil. Maar als ik dan naar mijn zus kijk, die bij ieder ding moet denken dat er zo weer een pondje aan zit. En als wij op een zondag samen zijn kan ik alles snaaien en zie haar dan denken van kon ik het ook maar. Het is zo frustrerend en moeilijk. Maar ik wens je heel veel succes en hoop dat die ontsteking snel over gaat.

  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh wat een gedoe toch he met dat lijnen ,soms dan baal ik er ook zo van, maar ja niks doen gaat ook niet.
  Goed van je dat je alles van je afschrijft. het gaat je vast lukken !! veel succes!!
  groetjes truus

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Stoer om je verhaal zo neer te zetten Inge, goed om het ook van je af te schrijven.
  Petje af dat je het bandje heb laten plaatsen, mijn buurvrouw heeft het vorig jaar mei gedaan, en het is een strijd vooral tussen je oren volgens haar.

  Leuk dat je even bij mij langskwam.
  Sterkte en doorzetten hoor, je kunt het

  Lieve groet
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve schat 1 ding wat ik afgelopen 2 jr geleerd heb, in mijn moeilijke periode waar jij alles vanaf weet heb ik één ding geleerd, blijf jezelf!! Je bent een schat van een meid, of je nou dik of dun bent JIJ moet doen waar JIJ je goed bij voelt en zijn dat 10 bandjes dan neem jij lekker 10 bandjes!!

  Ik heb respect voor je dat je het hebt gedaan, ik heb meerdere mensen om me heen die een maagbandje hebben en de strijd is nét zo lastig al zonder bandje je hebt alleen een hulpmiddel, de rest moet je idd écht zelf doen.

  Mij zul je dus niet horen dat het lekker makkelijk is, en ik vind dat iedereen die dit durft respect verdiend, ik durf het namelijk gewoonweg niet.

  Het is een eeuwige strijd, weet er álles van ook al van alles geprobeerd tot aan kaakklem aan toe en ik hoop écht dat je je straks weer goed gaat voelen, ik hoop voor je dat de ontsteking snel weg is...

  Meid toitoitoi!!!
  Hou je taai en BOEIE wat anderen zeggen, jij bent jij en blijf vooral jij!!

  Dikke kus Inge...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik heb respect voor je....ik vind het ongelooflijk knap en laat "de mensen" maar kletsen.. die moeten ook wat te doen hebben...
  groetjes
  Anita
  http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is zo lekker makkelijk oordelen 'langs de zijlijn' maar het is jouw lijf en jouw gevoel erbij. Het laten plaatsen van een maagbandje doe je niet zomaar daar is al zoveel aan vooraf gegaan, dus laat die kritiek lekker gaan ... wens je heel veel succes met deze strijd! En wat zeur ik dan toch eigenlijk over die paar kilootjes (die zitten ook ergens tussen mijn oren denk ik dan maar)

  Groetjes,
  Colinda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vindt dat mensen altijd veel te gauw met hun oordeel klaar staan,respect voor iedereen en,ik neem de mensen zoals ze zijn,het gaat om het innerlijke en, niet om de buitenkant,dat is het belangrijkste voor mij.
  Ik woog tot 5 jaar geleden niet eens 45/50 kilo en nu ik met Dre getrouwd ben weeg ik zo’n 70 kilo.
  Ook wij houden van gezelligheid en lekker eten en hier en daar een wijntje op zijn tijd,toen was ik volgens iedereen altijd veelste te mager en kreeg altijd commentaar maar goed nu aangekomen en nu ben ik weer veelste dik volgens een aantal mensen.Heb afgelopen zomer geprobeerd om af te vallen en dacht op een gegeven moment voor wie val ik nu af voor mezelf of voor de mensen met hun commentaar,dus ben ik ermee gestopt,voel me goed en zit lekker in mijn velletje en wat het belangrijkste is Dre neemt me zoals ik ben en vindt het mooi zo en dat is hetgeen wat voor mij telt.Ik wens je heel veel succes en ik hoop dat de ontsteking gauw over zal zijn.

  Dank je wel voor je lieve reactie op onze blog,ik zag net aan de zijkant je foto samen met je moeder,mooie/bijzondere foto,gr van ons.

  BeantwoordenVerwijderen

Over mij

Mijn foto
Vrouw 46 jr. Getrouwd, 22 jr. Moeder van een zoon 19 en een dochter 16. Ik ben soms wat gaotisch en heb de neiging tot lui zijn. Ik kan wel lekker koken en ben ook best creatief. Ik vind m,n jong volwassen kinderen heerlijk. De discussies die we hebben. De droge humor van m,n zoon. M,n dochter die zo heerlijk dramatisch kan doen. Ons gezin is altijd in beweging.. En ik geniet er van.