woensdag 16 februari 2011

Pfff een puber in the house!!

Hier zit ik dan na een lastige nacht, De slaap wilde niet echt vlotten.
Er is onrust in huis.. En ik moet eerlijk toegeven dat ik daar erg slecht tegen kan. Een boze dochter boven en een teleurgestelde vader beneden. Eentje die de boze woorden van z,n puberdochter wel erg serieus neemt.En een dochter met wel een heel erg kort lontje

Onze dochter werd gister door mijn man terecht gewezen op haar bijna standaard vinnige houding en opmerkingen aan tafel. Waarop dochter lief haar schouders ophaalde en op stond met de mededeling dat ze wel dr moud zou houden en ze wel naar boven ging. We konden het krijgen zoals we het hebben wilde. Ziedend was ze.

Nadat we de tafel afgeruimd hadden en we verder waren gegaan met de dingen van de dag. Kreeg ik een sms'je van haar met de mededeling dat m,n dochter naar dr vriendin ging. En kort daar na een sms met de vraag waarom dr vader niet van haar hield. Pff zo vermoeiend!!
Manlief reageerde hier behoorlijk heftig op en was erg teleurgesteld. Want eerlijk is eerlijk. Voor z'n kleine meisje heeft hij ontzettend veel over. Eigenlijk is er niets wat hij niet voor haar wil doen.
En dan zegt ze zulke dingen?!?! Ik persoonlijk zie het meer als puber gedrag. En vraag me dan af hoe het komt dat ze zulke dingen denkt en vind. Terwijl manlief zo iets heeft van....Waaraan heb ik dit verdiend??,  Die bekijkt het dus veel meer van uit zich zelf. (vind ik) Je snapt wel dat dit een behoorlijke discussie op leverde. En dan blijkt toch weer dat mannen en vrouwen echt totaal anders denken en voelen en heel anders omgaan met emotie's.  En ook al zijn we inmiddels zo'n 25 jr samen en hebben we de nodige hoogte en diepte punten meegemaakt en overwonnen,  Het blijft me elke keer weer verbazen dat mannen sommige dingen totaal anders inschatten dan  wij vrouwen. En dingen waar wij gemakkelijk over heen stappen heel serieus nemen en dingen die wij serieus nemen dat de mannen daar zo gemakkelijk overheen stappen.
Het heeft me behoorlijk bezig gehouden vannacht en zoals de meeste het wel kennen,heb ik in  m,n hoofd hele gesprekken gevoerd met m,n man en m,n dochter en geprobeerd de lucht te klaren tussen beiden.
Soms (zoals nu) voel ik me echt een bemiddelaar en kan en wil ik geen partij kiezen. Wat m,n dochter als rede gaf en haar houding daar bij. Komt me bekend voor, Ik ben zelf ook een meisje en ik ben ooit heel lang geleden ook 16 geweest en heb ook dagen gehad waarvan ik er echt van overtuigd was dat m,n moeder niet van me hield(mijn vader is overleden toen ik 13 was) maar ik kan me de teleurstelling van m,n man ook zo goed begrijpen.
Pfff wij vrouwen hebben het echt niet gemakkelijk......vind ik.


7 opmerkingen:

 1. Dit hele ritueel komt me zo bekend voor, hele oorlogen hebben mijn oudste en ik uitgevochten (niet letterlijk) Pubers schijnen er niets aan te kunnen doen, het ego hormoontje in hun hersens is de schuldige. Maar hun woorden komen wel heel hart aan en dat beseffen ze niet. Mijn dochter en ik zijn alle twee net zo opvliegend en dat botste enorm, en dan zou je denken dat je als ouder de oudste en de wijste bent maar als het bloed onder je nagels vandaan gehaald wordt kan je je soms niet meer in houden wat woorden betreft. Inmiddels is ze 19 en woont ze samen met haar vriend, als ze nu thuis komt vinden we het beide weer gezellig en leuk om elkaar te zien. Ik kan dus alleen maar zeggen...ooit komt het weer goed.
  Lieve groetjes, Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O jee, pubers in the house!
  Hier zijn ook wel eens dingen gezegd waar zij maar ook wij later spijt van hadden.
  Maar het komt absoluut goed, de meeste pubers hebben een peroide waarin ze ouders heel erg stom vinden. Maar ze menen er lekker niets van.
  Want achter hun grote mond, schuilt meestal een heel klein hartje.

  Jantsje

  p.s Hoe gaat het met je?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ojee hier is deze fase van mijn vader begrijpt me niet!! net voorbij! gelukkig! Ik herken het helemaal. je wordt echt heen en weer getrokken tussen beide partijen. Gaat over hoor! het duurt alleen even. Nu wordt alles eerst weer even met paps besproken, want hoe je het went of keert hij is en blijft voor mijn meiden de belangrijkste indicator!
  en zo hoort het ook. Dat maakt ook dat de fase waar jou meiske in zit zo moeilijk is.
  Fijne week en voel je niet te bezwaard hoor!
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Inge,
  Leuk dat je langskwam, en zo kom ik weer hier. Hoop dat je niet al te moe bent van de slapeloze nacht. En mannen komen van Mars en vrouwen van Venus hé. Ik ken mijn man inmiddels ook al 34 jaar en soms sta ik ook nog weleens versteld van hem. Maar puberende dochters ken ik niet, heb alleen maar zonen en daar heb ik "gelukkig" geen last van. Maar jouw verhaal kon het verhaal van mijn schoonzus zijn, en nu is het de liefste dochter die vader zich kan bedenken...

  Ik heb nog even snel door je blog gelopen en las van je operatie, gaat het allemaal goed. Hele stap hoor.

  Fijne dag, groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ohhh wat komt me dit bekend voor... maar dat schrijft iedereen denk ik.. het is een periode waar ik GODZIJDANK uit ben.. ik vond het vreselijk het gaat over.. helpt dat??
  ik ben benieuwd hoe het gaat.. maar ik zie net dat je op mijn hyves hebt gereageerd.. dus dat ga ik eerst bekijken
  groetjes en sterkte... het duurt nog maar een paar jaar...;)
  Anita
  http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Puberdames, praat me er niet van; het exemplaar hier in huis zit op dit moment ook weer in zo'n gezellige puberpiek en schopt tegen alles en iedereen maar.

  Gelukkig weet ik dat ik ook zo'n draak van een puber was waarmee het allemaal goed kwam, dus daar hou ik me maar aan vast :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Inge,
  Via via op je blog gekomen en me gelijk als volger aangemeld. Ook ik heb zo'n heerlijke 17jarige puberdochter in huis Alleen is het niet m'n man maar ik waar ze het meest mee botst. Tja...heel vermoeiend soms en inderdaad slapleloze nachten, maar iedereen zegt dat het allemaal weer goed komt.:):)
  Ik ga je volgen hoor
  Groetjes,
  Agnes

  BeantwoordenVerwijderen

Over mij

Mijn foto
Vrouw 46 jr. Getrouwd, 22 jr. Moeder van een zoon 19 en een dochter 16. Ik ben soms wat gaotisch en heb de neiging tot lui zijn. Ik kan wel lekker koken en ben ook best creatief. Ik vind m,n jong volwassen kinderen heerlijk. De discussies die we hebben. De droge humor van m,n zoon. M,n dochter die zo heerlijk dramatisch kan doen. Ons gezin is altijd in beweging.. En ik geniet er van.